A fonyódi vízirendőröknek pénteken kora délután Badacsonytomajnál akadt dolguk:  két férfi ugyanis elsodródott egy gumicsónakkal. Az egyenruhások a parttól mintegy 300 méterre találták meg a csónakot, benne a 17 éves és  18 éves fiúkkal.

A srácok elmondták, hogy a szél és a hullámzás miatt a kis evezőkkel önerőből már nem tudtak volna partot érni. Éppen ezért a vízirendőrök szolgálati kisgéphajója vitte vissza őket a badacsonytomaji kemping strandjához.

A Kaposvári Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte tovább az illetékes ügyészséghez a 44 éves K. Z. aktáját, aki június 16-án délben egy kaposvári társasház udvarán nézeteltérésük miatt többször megütött egy  másik férfit.

A sértett a bántalmazás következtében - az orvosi vélemény alapján - nyolc napon túl gyógyuló, orrcsonttörést szenvedett.

A Siófoki Rendőrkapitányságra pedig négy embert állítottak elő az egyenruhások: a  Balaton-parton szolgálatot teljesítő rendőrök az elmúlt éjszakákon egy zamárdi rendezvény vonatkozásában kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három férfit, és egy nőt fogtak el és állítottak elő.

A 22 éves A. András dunaújvárosi, és a 23 éves U. Bence budapesti lakosokat, valamint a 34 éves Milan K. és a 36 éves Monika P. külföldi állampolgárokat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon távozhattak.

Címkék: vereked, drog, kábítószer, kék hírek, Balaton