Dr. Kéki Zoltán, címzetes főjegyző sorait az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

"Az  elmúlt napokban több hírportál is arról tudósított, hogy hivatali visszaélés gyanújával rendőrségi vizsgálat indult a kaposvári közterület-felügyelet munkatársai ellen. Ilyen vizsgálatról sem a hivatalvezetés, sem a közterület-felügyelőink nem tudnak.

Az ezen tudósításokban írtakkal ellentétben a városvezetés nem küldött "köztereseket" a képviselőre és ilyet az intézkedő felügyelőink nem is állítottak.

A közterület-felügyelők jogszerűen tették a dolgukat és teszik minden tudomásukra jutott esetben. A cikkek alapjául szolgáló konkrét esetben a valóság az, hogy az eljárás alá vont személy kereste fel a közterület-felügyelet vezetőjét, számon kérve a vele szemben foganatosított intézkedéseket, jelezve ugyanakkor a megyei képviselői tisztségét is.

A közterület-felügyelet vezetője a kaposvári önkormányzat vonatkozó rendeletére hivatkozva elmondta, hogy munkatársai jogszerűen jártak el akkor, amikor eljárást indítottak a védett övezetben történő szabálytalan várakozás miatt. Ebből a szempontból érdektelen az, hogy a rendeletet megsértő, szabálytalanul parkoló sofőr képviselő-e vagy sem.

Az önkormányzati képviselők jogait ugyanis törvény szabályozza. A sétálóutcában történő parkolás, a behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása és az igazoltatás megtagadása ezen jogok közt nem található.

Kaposváron a szabálysértőknek tisztségre tekintet nélkül kell számolniuk cselekményük következményeivel."

Címkék: főjegyző, felügyelő, parkolás, közterület, szabálysértés, szabály, Kaposvár, kék hírek