Ahogy arról korábban a KaposPont is beszámolt, június 30-án holtan találtak egy idős férfit a pusztaszemesi otthonában. A helyszíni szemle és az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján kiderült, hogy a férfit megölték. A Somogy megyei rendőrök haladéktalanul megkezdték a helyszíni szemlét, adatgyűjtést, tanúkutatást az elkövetők azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

null

A rendőrök néhány órával később Tab közelében elfogtak és a Siófoki Rendőrkapitányságra előállítottak egy 20 éves somogymeggyesi és egy 17 éves bedegkéri lakost, akiket a gyilkosággal gyanúsítottak.

null

Kiderült, hogy a két a gyanúsítottak korábbról már ismerték az idős férfit, akit a gyanú szerint már több alkalommal megloptak. Június 30-án is ezért mentek a férfi házához, ahonnét sikerült is elvinniük némi készpénzt, de ezt kevesellték.

null

D. K. és fiatalkorú társa ezért előre kitervelten újra visszament az ingatlanhoz, ahol az idős férfit mindketten olyan súlyosan bántalmazták, hogy az idős férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Ezután a házból több értéktárgyat, mobiltelefont és készpénzt vittek el, majd felgyújtották az épületet és elmenekültek a helyszínről.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2015. július 1-jén előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Helyszín

Címkék: pusztaszemes, gyilkosság, tűz, kék hírek