A megye több pontján is avartűzhöz riasztották kedden Somogy hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit.

A délelőtti órákban több négyzetméteren égett az aljnövényzet Böhönyén, az Ady Endre utcában. A lekaszált fű kapott lángra és veszélyeztette a közeli búzatáblát is. A böhönyei önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tűz pusztítását. A helyszínen egy ember füstmérgezést szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A délutáni órákban Siófokon, a Gyöngyike utcában lévő sportpálya környéke kapott lángra. A város tűzoltói rövid idő alatt eloltották a tüzet.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kiskorpádon, egy használaton kívüli tüzépen gyulladt meg az száraz növényzet. A tűz továbbterjedt és már a közeli lakóházakat veszélyeztette. A lángok mintegy két hektáros területet emésztettek fel, a kaposvári tűzoltók szikracsapókkal és két vízsugárral fojtották el a tüzet.

Ez idő alatt a megyeszékhely önkéntes tűzoltói Kaposvár, Csík Ferenc sétány mögött dolgozott a tűz megfékezésén. Harminc méter szélességben, ötven méter hosszan lángolt az avar a sínek mellett, s meggyulladtak a vasúti talpfák is.

Címkék: lánlovag, sportpálya, vasút, katasztrófavédő, tűz, kék hírek