A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 33 éves nővel szemben - tudtuk meg a vádhatóság közleményéből. Alább a történet:

A vádlott korábban balatonkeresztúri lakásában élt együtt élettársával, azonban italozása, az élettársát bántalmazó magatartása és féltékenysége miatt az 2014. december 23. napján elhagyta és a lakásból elköltözött.

Ekkor a vádlott lakásában tartózkodott a vádlott fiának egyik barátja, a későbbi sértett is, akivel közösen nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak el, amitől erősen ittas állapotba kerültek.

A vádlott egy idő után megpróbálta telefonon felhívni élettársát, mivel azonban ez nem sikerült, ezért zaklatottá vált. Ezután a vádlott azért, hogy az élettársa iránti ragaszkodását bizonyítsa és ezáltal kapcsolatuk helyreállítását megkísérelje, először arra kérte a sértettet, hogy ejtsen magán egy késsel sérüléseket, mivel azonban erre a sértett nem volt hajlandó, ezért a vádlott éjfél körül egy műanyag nyelű, 8 cm pengehosszúságú hámozó késsel - kihasználva, hogy a sértett felső ruházata szét volt nyitva - a sértett fedetlen mellkasán több vonalas, térképszerű hámkarcolást ejtett. A sértett felszólította a vádlottat, hogy a cselekményét hagyja abba, de abban a reményben, hogy a vádlottal  érzelmi kapcsolatot létesíthet, tőle nem lépett el.

A nő azonban nem hagyta abba, hanem a késsel megközelítőleg fél méterről legalább közepes erővel a sértettet hasba szúrta. A vádlott ezután megkísérelte a sértett sérülését kezdetleges módon ellátni, a kést és az ellátáshoz használt papírdarabokat elrejtette, majd értesítette a mentőszolgálatot.

A sértett a szúrt sérülés következtében közvetett életveszélyes állapotba került, amelyet csak a gyors műtéti beavatkozás hárított el.

A korábban már - az akkori élettársának sérelmére elkövetett - emberölés bűntettének kísérlete miatt  elítélt - vádlott előzetes letartóztatásban van, vele szemben a Somogy Megyei Főügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: ital, kés, élettárs, részeg, kék hírek