A rendőrség tájékoztatása szerint június 20-án este fél nyolc körül egy férfi bement egy mesztegnyői lakóház körbekerített udvarára, az ott található lakóingatlan ablaküvegeit kézzel betörte, majd a csukott bejárati ajtót berúgta és így a házba a tulajdonos engedélye nélkül bement.

A 18 éves fiatalembernek mindeközben sérülései is keletkeztek és mivel orvosi ellátásra szorult, ezért kórházba ment, ahol később a böhönyei egyenruhások elfogták, majd onnan előállították a rendőrőrsre és gyanúsítottként hallgatták ki.

A kihallgatások alkalmával kiderült, hogy H. B. egy családi nézeteltérés következményeként tört-zúzott egyik családtagja otthonában. A tizenéves az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Egy napra a mesztegnyői estre a siófoki rendőrök Balatonszabadiban ellenőrizték egy teherautó vezetőjét és annak utasait.  Az igazoltatás alkalmával kiderült, hogy a jármű raktere tele volt kaszált, ömlesztett szénával. A gépjárműben utazók az egyenruhásoknak elmondták, hogy semmiféle engedéllyel nem rendelkeztek a széna összeszedésére és annak elszállítására, amelyet a Sió partján gyűjtöttek össze.

A rendőrök az 51 éves bábonymegyeri E. Józsefet, a 39 éves lepsényi O. Ferencet és a 38 éves polgárdi H. Ilonát előállították a rendőrkapitányságra, ahol ellenük tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak, majd mindannyiukat meghallgatták. Az ügyben O. Ferencet, valamint H. Ilonát szabálysértési őrizetbe vették, E. József szabadlábon védekezhet.

Címkék: széna, tini, tolvaj, Balaton, kék hírek