Lopás miatt folytattak eljárást a tabi rendőrök három bedegkéri lakos ellen. Egyikük, egy 39 éves nő még tavaly novemberben bízott meg egy 40 és egy 34 éves férfit, hogy egy bedegkéri erdős területről vágják ki és szállítsák el az ott található akácfákat. A nő annak ellenére adott a fák kivágására megbízást, hogy a tulajdonos az engedélyt kifejezetten az elhalt fák összegyűjtésére, és nem a kivágásukra adta meg. A férfiak a kivágott fát egy alkalommal éppen az egyikük lakóhelyénél pakolták le, amikor a rendőrök tetten érték őket.

Az egyenruhások a 40 éves K. Zoltán Ferencet és a 34 éves K. Norbertet elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, majd a későbbiekben a 39 éves Cs. Krisztinát is gyanúsítottként hallgatták ki. A beszerzett szakértői vélemény alapján a férfiak 59 darab akác, 1 darab gyümölcs és 8 darab fekete bodzafát vágtak ki és tulajdonítottak el több, mint 10 köbméter mennyiségben. A rendőrök a kitermelt és hazaszállított fa egy részét az eljárás keretében lefoglalták. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

A Tabi Rendőrőrs a nyomozást a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Címkék: 10 köbméter, engedély, Bedegkér, akác, kék hírek