A 105-ös segélyhívót tárcsázta szombat hajnalban a bejelentő, aki a megyei műveletirányítási központ ügyeletesét arról tájékoztatta, hogy Siófok-Szabadifürdőn, a Posta utcában egy személyautó villanyoszlopnak ütközött.

A siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, ahol a jármű kidöntött egy villanyoszlopot. A baleset következtében a kocsiban utazók közül hárman életüket vesztették, a negyedik utas megsérült. A tűzoltók áramtalanították az autót és kérték az áramszolgáltató szakembereit a helyszínre.

null

A környéken jelenleg mintegy 200 fogyasztónál nincs áram, a szolgáltató szakemberei még a délelőtti órákban igyekeznek kicserélni a kitört villanyoszlopot.

A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás volt érvényben, melyet félpályán 9 óra 14 perckor, majd teljes pályán 12 óra 5 perckor feloldottak. A forgalom zavartalanul halad. A baleset körülményeit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Az áramszolgáltató munkatársai kicserélték a több darabra tört oszlopot, a munkálatok idejére mintegy 200 fogyasztónál nem volt áram. A szolgáltatás 12 óra 20 perckor állt helyre - tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Fotók: Varga György (MTI)
Fotók: Varga György (MTI)

Címkék: siófok, rendőr, baleset, kék hírek