A Kaposvári Járási Ügyészség különösen nagy kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt két vádlottal szemben (az I. rendű vádlott nő).

Az I. és II. rendű vádlottak ügyvezetői voltak egy budapesti székhelyű cégnek, mely képviseletében az I. rendű vádlott 2011. december 21. napján  öt- és félmillió forintért megvásárolt egy erdőterületet.

A vádlott a faállományt 2012. februárjában 31.750.000 forintért értékesítette a sértetti kft. részére, akik a kialkudott vételárból 13.080.000 forintot ki is fizetettek.

Ezt követően az I. rendű vádlott 2012. áprilisában ismételten elpasszolta a faállományt egy másik vállalkozásnak is, akiktől 16.510.000 forintot szedett be. Ez a cég a fakitermelést el is végezte.

Ilyen előzményeket követően az I. rendű vádlott a korábban átvert (sértetti) kft-től a még ki nem fizetett 18.670.000 forintot is megkísérelte megszerezni, azonban ezt már nem fizették ki neki.

Ennek a társaságnak összesen 8.800.000 forint kára keletkezett, mivel a kárt az I. rendű vádlott részben megtérítette.

A vádlottak több hasonló bűncselekményt követtek el, az I. rendű vádlott előzetes letartóztatásban van. A járási ügyészség a vádiratban a vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta.

Címkék: fakitermel, elad, millió, erdő, csal, kék hírek