Elsőként a balatonfüredi vízirendőrökre várt feladat. Arra lettek figyelmesek, hogy Alsóörsnél a parttól mintegy 700 méterre a vízben sodródik egy vitorlás. A helyszínre siettek, majd a csónakhoz érve annak vezetője elmondta, hogy meghibásodott a kormánylapát, a vízi jármű pedig irányíthatatlanná vált.

A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vitorlást az alsóőrsi kikötőbe vontatták, ahol a fedélzetén tartózkodó 40 éves budapesti férfit biztonságba helyezték.

Nem sokkal később a balatonkenesei vízirendőröknek akadt dolguk. Ők a Balatonalmádi előtti vízterületen járőröztek, amikor észre vették, hogy a parttól pár száz méterre felborult egy katamarán, amelynek vezetője segítséget kért. A rendőröknek a férfi elmondta, hogy egy széllökés felborította a vízi járművet, aminek következtében az meghibásodott, ezért segítség nélkül már nem tudott volna önerejéből visszajutni a partra.

Az egyenruhások a 47 éves győri férfit kimentették a vízből, a felborult vízi sporteszközt úszóképes állapotba állították, majd a szolgálati kisgéphajóval a balatonalmádi kikötőbe vontatták.

Címkék: vízirendőrök, segítség, Balaton, kék hírek