A Zárda utca közepén támadt rá a nőre a 23 éves vádlott még néhány nappal ezelőtt. A hajléktalan férfi a Kossuth tértől követte áldozatát. A nő észrevette, hogy valaki követi , ezért megfordult. A férfi ekkor támadt rá.

- Az addig magában motyogó vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, mivel most hátranéztél, megfojtalak. A sértett ezt követően pár lépést tett, majd megállt és a vádlottal szembe fordulva azt kiabálta, hogy hagyja békén, ekkor a vádlott mindkét kezével megragadta a sértett nyakát és kis erővel szorítani kezdte, miközben azt mondta, hogy most megfojtalak - mondta Mónok Andrea, ügyész.

A nő azonban valahogyan kimenekült a férfi szorításából és segítségért kiáltott, majd meglátott a közelben egy taxist, akihez odarohant, támadója pedig ezután eltűnt.

A férfi megragadta áldozata torkát, majd azt mondta neki, hogy megfojtja. A nő 8 napon belüli sérülésekkel megúszta az esetet.
A férfi megragadta áldozata torkát, majd azt mondta neki, hogy megfojtja. A nő 8 napon belüli sérülésekkel megúszta az esetet.

A férfi azt mondta nem tudja miért támadt rá áldozatára. A nőtől ugyanis lopni sem akart, és erőszakra sem készült. A 23 éves hajléktalan korábban már kapott egy felfüggesztett büntetést, amit most hatályon kívül helyezett a bíróság, így a vádlottat több esetben is elítélték.

- Vádlott bűnös kétrendbeli garázdaság vétségében a btk 339. szakasz egy rendbeli testi sértés vétségében a btk 164. 1,2 bejkezdés. A bíróság ezért a vádlottat halmozati büntetésül 90 nap elzárásra ítéli - mondta az ítélethírdetésnél a bíró, Neuhoffer Hajnalka.

Emellett 10 ezer forint bűnügyi költséget is fizetnie kell. Az ítéletet egyébként mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

 

Címkék: fojtogató, zárda, utca, kék hírek