A siófoki katasztrófavédelmi kirendeltség által szervezett gyakorlaton a Tanácsház utcai tízemeletes épület kilencedik szintjén keletkezett tűz. A lakók időben elhagyták a társasházat és értesítették a tűzoltókat. A hivatásos tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja gyakorolta, miként jutnak be egy olyan épületbe, amelynek folyosója füsttel telítődött, s ilyen körülmények közt kellett felderíteni a tűz keletkezésének helyét.

A tűzoltók minden társasháznál kipróbálták, hogy a felállítási pontokon a magasból mentő szerrel be tudnak-e avatkozni baj esetén, az autósok meghagyják-e a szabad helyeket a tűzoltóknak.

A tapasztalatok alapján több helyen nem vették figyelembe, hogy gépjárműveikkel akadályozzák a tűzoltók munkáját, akik éles helyzetben az emelőkosárral a szabálytalanul parkolók hibájából nem tudják elérni a tízemeletes összes lakását. 


a katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételei
a katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: toronyház, gyakorlat, magas, Balaton, kék hírek