A gyakorlattervben foglaltak szerint: egy elektromos készülék meghibásodása miatt a teátrum alagsori büféjében keletkezett tűz. A feltételezett szituációban a tűzoltók kiérkezéséig a lángok átterjedtek a berendezési tárgyakra is. A tűzfészek helyét villogó piros lámpákkal jelölték. A tűzoltásvezetőt egy színházi dolgozó arról tájékoztatta, hogy kollégái közül hárman megpróbálták eloltani a tüzet, de a sűrű füst miatt nem jártak sikerrel, és azóta sem hagyták el az épületet. Az alagsortól a bejáratig füst borította be a színházat, ami nehezítette a mentést. De a gyakorlat vezetői sem könnyítették meg a beavatkozó állomány dolgát, újabb és újabb kihívás elé állították őket: a tűz továbbterjedt a díszletre, majd a büfé mögött parkoló járműre is, miközben az egyik gépjárműfecskendő szivattyúja meghibásodott.

A gyakorlatot ellenőrző tűzoltók azt figyelték, hogy az állomány ügyel-e a biztonságos munkavégzésre, a védőfelszerelések használatára, az előírások betartására. Ugyanakkor értékelték a tűzoltók együttműködését, a szerelési- és életmentési feladatok szakszerűségét, precíz és gyors végrehajtását, az elsősegélynyújtást. A kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság napi szolgálati csoportja és a helyszínre riasztott önkéntes tűzoltók megfelelő módon sajátították el a helyismereti bejáráson szerzett ismereteket, melyeket – az értékelés szerint - kifogástalanul alkalmaztak a mai gyakorlat során.


Fotó: Dávid Tamás tű. őrgy. - Somogy KMSZFotó: Dávid Tamás tű. őrgy. - Somogy KMSZFotó: Dávid Tamás tű. őrgy. - Somogy KMSZ
Fotó: Dávid Tamás tű. őrgy. - Somogy KMSZ
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: Csiky Gergely Színház, gyakorlat, tűzoltóság, Kaposvár, kék hírek