Hétfőn délelőtt részben e célból alakult meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének közterület-felügyelőket tömörítő kollégiuma. Az alapító okiratot Pintér Sándor belügyminiszter és Szita Károly MJVSZ-elnök írta alá Budapesten.

A megyei jogú városok évente együttesen hárommilliárd forintot fordítanak a településeken működő közterület-felügyeletekre. Az ország 23 nagyvárosában 634, Kaposváron 14 közterület-felügyelő dolgozik a közterületek rendje érdekében.

- Azért döntöttünk a kollégium megalakítása mellett, hogy a közterület-felügyelőknek legyen egy olyan fórumuk, ahol lehetőségük van a tapasztalataik, munkájukat érintő kérdések megbeszélésére, s a szakmai javaslataik előkészítésére. Szeretnénk továbbá, ha az eddigieknél is hatékonyabban tudnánk bevonni őket a rendteremtésbe - mondta Szita Károly polgármester, az MJVSZ elnöke.

Pintér Sándor belügyminiszter hangsúlyozta: a rendőrség már most is szorosan együttműködik a közterület-felügyelőkkel, tavaly 148 ezer közös intézkedést hajtottak végre. A belügyi tárca vezetője szerint a közterület-felügyelők kiváló munkát végeznek.

Címkék: Megyi Jogú Városok Szövetsége, felügyelet, közterület, kollégium, Szita Károly, kék hírek