Még tavaly márciusban kezdődött az egész történet. Onnantól kezdve ismeretlenek a balatonkeresztúri templomból több alkalommal is kegytárgyakat – imakönyveket, szentképeket, porcelánszobrokat és angyalkákat, gyertyákat, rózsafüzéreket, medálokat, gyűrűket - valamint még a perselyből a pénz is lenyúlták.

A nyomozás során gyanús lett a rendőröknek egy 65 éves siófoki férfi, aki a 63 éves feleségével, valamint egy 51 éves szigethalmi férfival követhette el a lopásokat.


Fotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK SajtóFotó: SMRFK Sajtó
Fotó: SMRFK Sajtó
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A rendőrök a házkutatások alkalmával megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyakat, melyekről kiderült, hogy azokat a balatonkeresztúrin kívül az ország különböző pontjain lévő templomokból lopták. Ezért a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összesen hány templomból, milyen tárgyakat, mekkora értékben tulajdonítottak el.

A nyomozók B. Istvánt és B. Sz. Ágnest, valamint N. Jánost gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Címkék: kegytárgyak, házaspár, fosztogatás, templom, lopás, kék hírek