Egy műveletlen területen gyulladt meg a száraz aljnövényzet hétfőn délután Kaposvár, Fagyöngy utcájában. Mintegy két hektáron égett le a gaz, s az oltást nehezítette az összehordott műanyag szemét is. A kaposvári tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Néhány órával később a Gesztenye utcából kérték a tűzoltók segítségét, ahol az árokpart kapott lángra.

Marcaliban, a Dózsa György utca lakóházai mögött négyszáz méter hosszan égett a száraz fű. A marcali tűzoltók szikracsapókkal akadályozták meg, hogy a lángok elérjék a családi házakat.

Siófokról egy vadász tett bejelentést, mely szerint a Hidegvölgyi horgásztó közvetlen környezetében meggyulladt az aljnövényzet, s a tűz a közelben lévő erdős-bokros területet veszélyeztette. A siófoki tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Az esti órákban pedig Látrány külterületén égett az avar közel két hektáros területen. A lángok foltokban emésztették a vegetációt, amit vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült megfékezni a balatonboglári önkormányzati egységnek.

Címkék: szabadtér, láng, tűz, kék hírek