Kaposváron, a Csillag utcában mintegy százötven négyzetméteren égett az aljnövényzet. A Kaposvári Önkéntes Tűzoltó- és Életmentő Egyesület vonult a tűzesethez, tizenkét önkéntes tűzoltó dolgozott kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel a tűz megfékezésén.

null

Siófok Rét utcájában, néhány méterre a lakóházaktól gyulladt meg a száraz gaz. A tüzet a siófoki hivatásos tűzoltók fojtották el.

Som szőlőhegyén a pincéket veszélyeztette az egy hektáros területen pusztító tűz. A siófoki tűzoltók gyalogosan közelítették meg a helyszínt, ahol a tűz már a szőlőültetvényt és a gyümölcsfákat is elérte.

null

Látrány külterületén – egy hektáros területen – foltokban lángolt az avar és a nádas. A balatonboglári tűzoltókat riasztották a tűz megfékezésére, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral avatkoztak be.

Csurgó külterületén, a településtől ötszáz méterre kapott lángra a nádas. A csurgói önkormányzati tűzoltók dolgoztak a tűz oltásán, a munkálatokat azonban nehezítette az erős szél.

null

Marcalinál a magas vegetációban keletkezett tűz. A marcali tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem érték el a közeli erdősávot.

Címkék: hétvége, Somogy megye, tűz, kék hírek