A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben.

A vádlott tavaly februárban szabadult fegyházbüntetéséből, amit szintén rablás miatt róttak ki rá. A férfi csupán néhány hónapig bírt magával, egészen novemberig, amikor ittas állapotban elhatározta, hogy ismét rablás útján szerez magának pénzt.

Magához vett egy 7,4 cm-es pengehosszúságú kést és a 85 éves, egyedül élő, megromlott egészségi állapotú sértett somogyszili családi házához ment. A néni észrevette a ház udvarán ólálkodó vádlottat, ezért a bejárati ajtó elé kilépett, azonban a rabló megragadta őt, a konyhába behúzta, késsel fenyegette és készpénzt követelt tőle.

az SMRFK felvétele
az SMRFK felvétele

Mialatt a vádlott a családi házban értékek után kutatott, a sértett több alkalommal is megpróbált a ház szobáiban elbújni, az ajtót bútorokkal eltorlaszolni, azonban a vádlott minden esetben az ajtót benyomta, beszakította, a sértettet késsel fenyegette, egy alkalommal az arcába is ütött.

A vádlott összesen 31.900 forint értékben tulajdonított el készpénzt és használati tárgyakat a sértettől, melyek között volt az idős hölgy lábáról a dulakodás közben leesett négyezer forintos orvosi gyógybetétes sportcipő is, amit a vádlott az elfogásakor viselt.

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést, vagyonelkobzást, valamint a feltételes szabadságra bocsátásból való kizárást indítványozott.

Címkék: ököl, kegyetlen, rabló, idős, kék hírek