Súlyos testi sértés bűntette miatt állt bíróság elé egy férfi Kaposváron, miután súlyos sérüléseket okozott egy 17 éves tinédzsernek. A támadó többszörös, erőszakos visszaeső, tettéért három év fegyházbüntetéssel sújtották. A bíró kikötötte: nem helyezhető feltételesen szabadlábra.

A férfi tavaly karácsonykor rontott neki a tinédzsernek Kaposváron. A bejáratnál találkozott össze a 17 éves fiatallal, aki arcüreggyulladása miatt maszkot viselt, amely a fél arcát eltakarta. „Ott egy nindzsa !" - ezt üvöltötte a támadó, majd azonnal, indok nélkül ütött. Tette mindezt olyan erővel, hogy a kamasz a földre esett, bal keze eltört, agyrázkódást szenvedett és a nyílt seb keletkezett a fején. Az orvosok a tényleges gyógyulás hat-nyolc hétben határozták meg. A férfi ezután odébbállt, és előzetes letartóztatásáig szökésben volt.

A vádlottat korábban súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a bíróság nem jogerősen 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, újabb támadását a büntető eljárás hatálya alatt követte el - közölte a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön.

Címkék: nindzsa, verekedés, Kaposvár, kék hírek