Történt, hogy tavaly egy októberi délután valaki a nagyatádi szőlőhegyen behatolt egy hétvégi telekre, ahol a teraszról ellopta az udvaron leállított személygépjármű indítókulcsát és az autóval elhajtott.

A kocsival egy gyalogúton közlekedett Tarany irányába, az út vége azonban le volt zárva, ezért megpróbált megfordulni. A manőver közben a botcsinálta sofőr több fának és fatuskónak is nekihajtott, így az autó karosszériája több helyen megrongálódott, a hátsó szélvédője pedig kitört. 


Miután a járművel nem tudott tovább haladni, azt a gyalogúton hagyta, azonban az indításgátló és központi zár kapcsolót magával vitte.

Az eljárás során a rendőrök látókörébe került egy 25 éves férfi, B. Márk, akit a nyomozók akkor gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon távozhatott. A zsaruk az eljárást most befejezték és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Nagyatádi Járási Ügyészség részére.

A siófoki egyenruhások szombaton 22 óra 30 perc körül egy személygépjárművet és annak utasait ellenőrizték. Az autó átvizsgálásakor zöld színű növényi őrleményt találtak, valamint az egyik férfi ruházatából egy fehér színű port tartalmazó tasak került elő.

Az egyenruhások a 36 éves és a 37 éves férfiakat a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, majd a kábítószer-gyorsteszt elvégzését követően B. Béla és K. Zsolt székesfehérvári lakosokat kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A két férfi kihallgatásukat követően szabadon távozhatott.

forrás és fotók: police.hu

Címkék: zúz, tör, kábítószer, drog, autó, lop, Balaton, kék hírek