A betörések elszaporodásától tartanak az igali polgárőrök. Több ember ugyanis inkább otthon tartaná a pénzét, miután bezárt a város egyetlen bankja. Az, amelyik érintett volt a Buda-Cash botrányban. Az intézménybe ma már csak érdeklődni járnak a városka lakói. Úgy tudják, a fiók már ki sem nyit többet és és egyelőre nem is lesz helyette új.

A polgárőrök a botrány kitörése óta többet járőröznek. Attól tartanak ugyanis, hogy a faluban élők nem merik újra bankba vinni pénzüket. Az Igali Önkéntes Tűzoltó- és Polgárőr Egyesület alelnöke, Fias Zsolt stábunknak így nyilatkozott: "Az idősebb emberek főleg, akiknek itt volt a pénzük 30-40 éve nem fognak más bankhoz, pénzintézethez menni. A bizalom eléggé megcsappant. Oda kell figyelni az idős emberekre jobban, főleg az egyedül élőkre, hogy nehogy bűncselekmény áldozatává váljanak."

A polgárőrök autóval és gyalog is járják az utcákat. A betörőket azonban még ez sem riasztja el mindig. Babai Józsefné például egyik éjjel arra ébredt, hogy szokatlan módon ugat a kutyája.  Azt mondja, a bankcsőd óta fél, az említett éjjelen még a rendőröket is kihívta.

Csak Somogyban 35 településen működött a csődbe ment Dél-Dunántúli Takarékbank. Sok helyen ez volt az egyetlen pénzintézet. Egyes források szerint ezért több bank is tervezi, hogy ezeken a kistelepüléseken fiókot nyit.

Címkék: csőd, fiók, DDB, polgárőr, bank, betör, kék hírek