A Kaposvári Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a napokban egy férfival szemben.

A vádlott tavaly egy augusztus estén Lullán, egy családi házában italozott, majd bejelentést tett a rendőrségen, hogy a helyszínről eltűnt a 16 éves fia, ezért kéri az egyenruhások segítségét.

A kiérkező rendőrjárőr már csak azt látta, hogy a részeg férfi egy kivilágítatlan kerékpárral, kezében fokost tartva elindult - vélhetően a gyermeke keresésére. A rendőrüök ekkor felszólították, hogy álljon meg, ezt azonban a vádlott megtagadta és tovább haladt az úttesten.

Mintegy 3-400 méteren keresztül a járőrök megkülönböztető fényjelzést használva követték a vádlottat, majd elé vágtak. Ekkor a vádlott a fokost a feje fölé emelve azt kiáltotta, hogy „na gyertek, akkor játsszuk le”.

Az intézkedő rendőrök felszólították a vádlottat, hogy a fokost tegye le, azonban a vádlott ennek sem tett eleget, ezért vele szemben kényszerítő eszközt kellett alkalmazni. Miután "lefegyverezték", előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A nyomozó ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, illetve javasolta a fokos elkobozását is.

Címkék: rátámad, fokos, ittas, verekedés, eltűnt, részeg, kék hírek