Az út menti árokba csúszott egy utasokat szállító, Keszthelyre menetrend szerint közlekedő autóbusz a Juta és Somogyjád közötti úton, utóbbi település közelében.

Mivel a busz eleje a levegőben lógott, a műszaki mentést végző kaposvári hivatásos tűzoltók elsőként stabilizálták a járművet, majd egyenként leszállították mind a tizennégy utast és a sofőrt is.

Ellátásukról egyelőre a helyi önkormányzat gondoskodik, ennek kisbuszával szállították az embereket a baleset helyszínéről a helyi általános iskolában megnyitott melegedőhelyre.

Úgy tudjuk a mentesítő járat is hamar elindult.

A jármű műszaki mentésének idejére teljes útlezárás volt érvényben, melyet 22 óra 40 perckor oldottak fel; kerülni a Hetes-Csombárd-Bodrog-Osztopán útvonalon lehetett.

az árokba fordult, levegőben lógó orrú buszt a tűzoltók stabilizálták
az árokba fordult, levegőben lógó orrú busz helyzetét stabilizálták

Elakadt járműveket mentenek a kaposvári, a siófoki és a barcsi tűzoltók másutt is- tájékoztattak kora este a somogyi katasztrófavédők.

A 67-es úton, Somogyaszaló és Kaposfüred között bebicskázott egy teherautó, amely Kaposfőről szállított volna fát Agárdra. A jármű megdőlt az árok felé, ám a jeges úton a kaposvári tűzoltók nem tudták kivontatni. A közútkezelő munkatársai lesózták az érintett útszakaszt, majd megérkezett egy másik teherautó, amelyre átrakodták a fát és megkezdték a jármű műszaki mentését.

A műszaki mentés idején félpályás, majd 19 óra 15 perctől teljes útlezárás volt érvényben, mely 22 óra 28 perckor véget ért, a forgalom zavartalanul halad.

Ugyanitt további járművek csúsztak meg a jeges úton. Egy másik teherautó is keresztbe fordult az érintett szakaszon, amelyet drótkötelek segítségével vontatnak fel a dombon.

Ezzel egyidőben a siófoki hivatásos tűzoltókat a megyei műveletirányítás több elakadt autó mentéséhez riasztotta. Nagyberény és Ságvár között személyautókat és kisteherautót kell a hó fogságából kiszabadítaniuk.

A KÖTÉL Egyesület tagjai pedig két kamiont vontattak fel a koraesti órákban Kaposváron, a Berzsenyi utcai felüljárón. Míg a barcsi tűzoltók egy nyerges vontató műszaki mentését végezték.


a képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készülteka képek hétfőn késő délután/kora este készültek
a képek hétfőn késő délután/kora este készültek
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Mindenki a téli időjárási viszonyoknak megfelelő stílusban és sebességgel közlekedjen!

Címkék: katasztrófa, csúszik, árok, baleset, kék hírek