A vádiratban a járási ügyészség a sofőr ellen börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

A Somogy Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől, Némethné dr. Halász Bernadett megtudtuk, hogy az ámokfutó akár hosszú éveket is a rács mögött tölthet. A közúti veszélyeztetés alapesetben ugyan három évvel sújtható, itt azonban minősített esetről van szó: "A sértett többszörös csonttöréses sérüléseket szenvedett, a jelen esetben a vádlott terhére rótt bűncselekmény az a közúti veszélyeztetés bűntettének egy minősített esete és a törvény 2 évtől nyolc évig terjedő szabdságvesztéssel rendeli büntetni."

Az országosan nagy port felvert eset részleteit alább foglaljuk össze:

A vádlott 2014. szeptember 5. napján egy ismerősétől kölcsönkapott Lamborghini Huracan típusú személygépkocsival autózni vitte egy barátját - a sértettet - azért, hogy kipróbálják az autó menettulajdonságait. A vádlott és a sértett Budapestről Székesfehérvárra mentek, ahol felhajtottak az M7-es autópályára, haladásuk során a sértett egy mobiltelefonnal videó felvételeket készített a jármű kilométer órájának állásáról, valamint a haladásukról.

A vádlott az M7-es autópályán a megengedett haladási sebességnél öt alkalommal is kétszer nagyobb sebességgel közlekedett, egy alkalommal a sebessége meghaladta a 320 km/h-t, a  haladásuk során több alkalommal közvetlen balesetveszélyes szituáció is kialakult.

A szegerdői autópálya-szakaszt elhagyva 13 óra 49 perc körüli időben a vádlott mintegy 307 km/h sebességgel közlekedett, amikor elveszítette uralmát a jármű felett, először a bal oldali szalagkorlátnak ütközött, majd egy hídperemnek, ezt követően a jármű áttért a jobb oldali forgalmi sávba, ahol ismételten a szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott és a tetejére borulva állt meg és kigyulladt, azonban ezt megelőzően a sértettet a vádlott kihúzta a személygépkocsiból.

A rommá tört és porig égett sportautó megmaradt darabjai egyébként a közelmúltban egy internetes apróhirdetési oldalon bukkantak fel.

Címkék: Lamborghini, vád, kiég, bíróság, sebesség, kék hírek, baleset