"Havazik Közép és Dél-Dunántúlon valamint Közép-Magyarországon és a Dél-Alföldön,az ország többi részén csapadékmentes az idő. Az M7-es autópályán Eszteregnyénél és Fonyódnál szállingózik a hó a balatonvilágosi és martonvásári szakaszról havazást jeleztek. Havazik az M1-es autópályán Bicskénél, az M5-ös autópályán Iváncsánál és az M8-as autópályán.

A burkolat a csapadékos helyeken hókásás, latyakos,az ország más területein sónedves vagy felszáradóban van.

A ködfoltok miatt 100-300 méter között változik a látótávolság Körmend, Keszthely,Kaposvár, Mohács,Baja és Salgótarján térségében.

A hőmérséklet -5 és 1 C fok között változik, a leghidegebbet -5 fokot Edelény térségében mérték.

Gyenge a légmozgás vagy szélcsend van."

Ez volt az útinform munkatársainak gyorsjelentése hétfőn 5 órakor.

Az útinform 21.00 órás jelentése így szól: "Vas, Veszprém, Zala, Somogy és Baranya megyében havazik, az ország többi részén csapadékmentes az idő. Az M7-es autópálya eszteregnyei, fonyódi és balatonvilágosi szakaszán is havazik, az M1-es autópálya Lébényi szakaszáról hószállingózást jeleztek.

Nyugat-, Közép- és Dél-Dunántúl csapadékos területein az autópályák, a főutak és az alsóbbrendű utak burkolata havas, hókásás, latyakos. A keleti országrészen és a Dunántúl északi területein sónedves, helyenként száraz a burkolat.

A ködfoltok illetve a havazás miatt 100-300 méter között változik a látótávolság Vas, Zala, Somogy és Baranya megyében, valamint Észak-Magyarországon Putnok térségében. Az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszán közepes, Fonyódnál rosszak a látási körülmények helyenként 50-100 méter a belátható út hossza.

A hőmérséklet -5 és 1 C fok között változik, a leghidegebbet -5 fokot Edelény térségében mérték.

Gyenge a légmozgás vagy szélcsend van."

Az útinform weboldalán este kilenc óra előtt a 17.30 perces volt a legutolsó bejegyzés. Ebben azt írják: "a csapadékos területeken az autópályák és főutak burkolata sónedves, vizes. Nagyatád és Kaposvár környékén havas."

Este nyolc órakor Kaposfüred és Somogyaszaló között egy menetrendszerint közlekedő autóbusz, egy kamion és egy kisteherautó akadt el.

Mentésüket a KÖTÉL egyesület végzi, drótkötél segítségével vontatják fel a járműveket a dombon, hogy folytatni tudják útjukat.

Mikén, a Kossuth utcában árokba borult egy kocsi, míg Szennán több jármű is elakadt a hóban.

Amíg a kaposvári tűzoltók az autókat mentették, a rendőrség lezárta az utat.

A Kutas és Szabás közötti úton, Beleg térségében pedig útra dőlt tölgyfába rohant bele egy gépkocsi.

Kérjük, vezessenek a megváltozott útviszonyoknak megfelelően!

forrás: katasztrofavedelem.hu, utinform.hu; fotók: MTI

Címkék: elakad, Szenna, , autó, kék hírek