Amint arról már az eset napján a KaposPont is beszámolt: a Siófoki Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás miatt indított eljárást három székesfehérvári lakos ellen.

A trió női tagja ugyanis augusztus 2-án 4 óra 50 perc körül Siófokon, a Petőfi sétányon leszólított egy fiatalembert, majd őt a parkoló autójához kísérte. Néhány perccel később a járműhöz ment a hölgy két férfi társa is, akiket tájékoztatott, hogy hol-milyen értékek vannak a sértettnél.

A férfiak ekkor a fiatalembert egy zsebkéssel megfenyegették és az értékeit követelték tőle. A kényszerítés hatására az át is adta nekik a nála lévő készpénzt, az arany nyakláncát és a navigációs készülékét.

A rendőrök azonban a sértett személyleírása alapján a helyszín közelében rövid időn belül elfogták a 30 éves nőt, valamint 28 éves és 39 éves társait.

Az egyenruhások V. Beatrixot, N. Gusztávot és L. Istvánt előállították és - őrizetbe vételük mellett - mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki. Ezután előzetes letartóztatásba kerültek. A balatoni zsaruk a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat - vádemelési javaslattal - megküldték Siófoki Járási Ügyészségnek.

Címkék: leszólít, kifoszt, rablás, Balaton, kék hírek