2015. január 28-án 7 óra 50 perc: Jószándékú emberek a  fonyódi rendőrök segítségét kérték, mivel egy fonyódi buszmegállóban egy magatehetetlen férfit találtak.

A kiérkező egyenruhásoknak a 45 éves helyi lakos elmondta, hogy még előző este ült le pihenni a padra, majd elaludt és az egész éjszakát a szabadban töltötte.

A férfi nagyon fázott és kihűlt, ezért a rendőrök azonnal a mentőszolgálat munkatársainak segítségét kérték, akik kórházba vitték őt.     

2015. január 28-án 11 óra 35 perc: a nagyatádi zsaruk a segesdi focipályához siettek, mert ott szintén egy magatehetetlen férfit találtak.

Az egyenruhások kiérkezésekor a 19 éves fiatalember egész testében rángatózott és érhetetlenül beszélt, nem reagált a rendőrök kérdéseire sem.

A rendőrök ez esetben is a mentőszolgálathoz fordultak és a bajba jutott fiatalember is a kórházban kötött ki.

2015. január 28-án 13 órakor: a tabi rendőrök egy helyi lakos címére érkeztek, mivel a férfi saját házában elesett és nem tudott felkelni.

A járőrök a zárt ajtón keresztül kommunikáltak a férfivel, aki elmondta, hogy reggel 9 óra óta a földön fekszik, azóta nem tudott felkelni.

Kiderült, hogy másnak nem is volt kulcsa a bejárati ajtóhoz, így a rendőrök sehol sem tudtak bejutni a házba, ezért az ajtó üvegének betörése bizonyult volna megoldásnak. Mivel azonban a 81 éves bácsi közvetlen az ajtó előtt feküdt, az üveg kitörése miatt a szilánkok megsértették volna.

Az egyenruhások végül a Katasztrófavédelem munkatársainak segítségét kérték, akik kiérkezésüket követően sértetlenül ki tudták nyitni a bejárati ajtót.

A mentősök megvizsgálták a férfit, akinek sérülése ugyan nem keletkezett az esés következtében, ám nagyon kihűlt, ezért kórházba vitték.

Címkék: magatehetetlen, segít, rendőr, kék hírek