A Marcali Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt két férfival szemben. Egyikük egy böhönyei székhelyű betéti társaságnál dolgozott és munkája során tudomására jutott, hogy a cég tulajdonában van egy családi ház, tele értékes holmikkal.

Erre fájt a foga a két gyanúsítottnak, így kitervelték, hogy kipakolják a házat. Alibit is intéztek arra a napra. A rokonságnak azt mondták, hogy egy orfűi kerékpárversenyen vesznek részt, így minden adott volt, hogy bevetésre induljanak.

Tavaly augusztus 22-én este kesztyűkkel, maszkokkal, egy kombinált fogóval, egy gázriasztó fegyverrel és egy viperával betörtek a házba. A házban tartozkodó két embert, a náluk lévő riasztófegyverrel a földre fektették, telefonjaikat, laptopjukat a fagyasztóba tették, hogy azok ne tudjanak segítséget hívni, majd megkötözték őket és különféle ruhadarabokkal le is takarták őket. Utána felforgatták az egész házat és
különféle használati tárgyakat, szerszámokat, italokat, egy légfegyvert, televíziókat és némi készpénzt vittek magukkal.

Az előzetes letartóztatásban levő vádlottakkal szemben a járási ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: kerékpárverseny, orfű, böhönye, rablás, 2014, kék hírek