A közelmúltban a barcsi zsaruk folytattak nyomozást egy helyi fiatalkorú ellen, akit még szeptember közepén Drávaszentesen ellenőriztek egy játszótéren. A 16 éves fiúnál kábítószer gyanús, szárított növényi törmeléket találtak. Az otthonában tartott házkutatás alkalmával pedig további kábítószer gyanús anyag és annak fogyasztásához szükséges eszköz került elő, melyeket lefoglaltak.

Az eljárás során kirendelt szakértői vizsgálat megállapította, hogy a lefoglalt magvak kender magvai, valamint, hogy a lefoglalt tárgy felülete és a növényi anyagok olyan hatóanyagot tartalmaztak, mely új pszichoaktív anyagnak minősült.

A fiatalkorú később elmondta, hogy a magvakat kábítószer termesztés céljából szerezte be. A barcsi egyenruhások a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat - vádemelési javaslattal - megküldték a Kaposvári Járási Ügyészségnek.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Kaposvári Rendőrkapitányság ugyanakkor kábítószer birtoklása miatt indított eljárást tegnap egy kutasi lakos ellen.

Egy szolgálaton kívüli rendőr ugyanis azt vette észre, hogy a 61-es főútvonalon az előtte közlekedő jármű vezetője bizonytalan úttartással közlekedik. Számos alkalommal áttért ugyanis a szembejövő forgalmi sávba, ahol több száz méteren keresztül folyamatosan haladt.

A rendőr értesítette az SMRFK Tevékenység-irányítási Központját, ahonnan szemből azonnal járőrt küldtek. Eközben Kaposfő belterületén a nagybajomi rendőr szolgálatba helyezte magát és ellenőrzés alá vonta a sofőrt, aki térben és időben tájékozatlan volt, kommunikálni sem lehetett vele. A jármű átvizsgálásakor a vezetőülés előtti szőnyegről egy csomag kábítószergyanús anyag is elő került.

A 27 éves kutasi férfit az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket jelzett. P. Gy-t a nyomozók - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

Címkék: drog, kábítószer, fiatal, kék hírek