A kaposvári egyenruhások segítségét kérték vasárnap dél körül egy kaposvári egészségügyi intézménynél, ahol egy helyi férfi előzetes szóváltást követően inzultált egy mozgáskorlátozott férfit. A sértettet kabátjánál fogva többször megrángatta, mely viselkedésével másokban megbotránkozást és riadalmat keltett.

A terhelt és barátja távozott, azonban az intézmény biztonsági őre követte, majd utolérte őket, akik kérésére nem álltak meg. Végül a biztonsági őr segítségével a kiérkező rendőrjárőrök egy közeli utcában a két férfit igazoltatták, elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

Közülük a 43 éves O. Pált - szabadlábon hagyása mellett - garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg barátját tanúként. Ahogy az később kiderült, a gyanúsított barátja az intézmény kerítésénél „végezte el dolgát”, ezért a mozgáskorlátozott férfi rászólt, amit a 43 éves férfi zokon vett és ezen okból bántalmazta a sértettet.

Ugyancsak a megyeszékhely rendőrei intézkedtek tegnap 14 óra 30 perckor egy helyi áruházban is egy 31 éves kaposvári lakossal szemben is, aki egy cipőről az áruvédelmi eszközt eltávolította, majd az üzletből az újonnan megszerzett lábbeliben távozott.

A férfit azonban a biztonsági őr tetten érte, és vásárlói ellenőrzésre szólította fel. A helyszínre érkező egyenruhások B. Gábort elfogták, a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók - szabadlábon hagyása mellett - lopás miatt hallgatták ki.

Szintén a helyi rendőrök értek tetten köztisztasági szabálysértésen egy 26 éves nőt este háromnegyed tíz körül Kaposváron, ezért vele szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A bírságot a kaposvári nő elfogadta, azonban az egyenruhásoknak nem létező személy adatait diktálta be, majd a bírság kiszabásáról a hamis adatokkal készült nyomtatványt aláírta.

Még a helyszínen kiderült, hogy a nő által megadott adatok nem feleltek meg a valóságnak. A rendőrök S. Ágnest is elfogták, előállították, majd a nyomozók - szabadlábon hagyása mellett - közokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Címkék: garázda, tolvaj, rendőr, lop, kék hírek