Kaposváron, a Csillag utca mögötti területen mintegy 60 négyzetméteres területen égett az aljnövényzet. A lángok továbbterjedését rövid idő alatt megakadályozták a kaposvári hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal.

Fél tíz után néhány perccel egy férfi tárcsázta a 105-öt, s arról tett bejelentést, hogy Marótpusztánál, az út mellett mintegy ötven méter hosszan ég az avar. A marcali tűzoltókat riasztotta a tűz megfékezésére a megyei műveletirányítás, de a káresethez vonult a szőkedencsi önkéntes tűzoltó egyesület is.


Fotók: Balatincz Gábor tű. fhdgy. - Somogy KMSZ - Helyszín: LengyeltótiFotók: Balatincz Gábor tű. fhdgy. - Somogy KMSZ - Helyszín: LengyeltótiFotók: Balatincz Gábor tű. fhdgy. - Somogy KMSZ - Helyszín: LengyeltótiFotók: Balatincz Gábor tű. fhdgy. - Somogy KMSZ - Helyszín: Lengyeltóti
Fotók: Balatincz Gábor tű. fhdgy. - Somogy KMSZ - Helyszín: Lengyeltóti
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ám ezzel egyidőben Lengyeltótiból is a tűzoltók segítségét kérték. Mialatt Marótpusztánál szikracsapókkal oltották a tüzet az egységek, addig Lengyeltóti, Nagyház utcájában egy melléképületben felcsapó lángokkal küzdöttek a marcali és a balatonboglári tűzoltók. Az épület tetőszerkezete tíz méter hosszan égett, az egységek két vízsugárral fékezték meg a tűz pusztítását.

Éjjel két órakor pedig ugyanezen épület másik részében gyulladt meg az ott tárolt tűzifa, bűncselekmény gyanúja miatt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét tartott. A tűz keletkezésének okát vizsgálják - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Címkék: elolt, tűz, somogy, kék hírek