A napokban hozott ítéletet a H. Tímea ügyében a kaposvári bíróság, aki az iratok szerint három ügyfele számlájáról mintegy 24,2 millió forintot húzott le - számolt be erről szombati számában a Bors.

Ahogy arról mi is anno beszámoltunk: a negyvenéves alkalmazott trükkje az volt, hogy az idős, internetbankkal nem rendelkező, tehetős ügyfelek nevében aktiválta az internetbank alkalmazást. Értesítési telefonszámnak sajátját adta meg, ezért az ügyfeleknek nem tűntek fel a tranzakciók. Az így szerzett összegeket pedig továbbutalta apja bankszámlájára, aki azonban semmit sem sejtett az egészből.

A Kaposvári Járásbíróság jogerős döntésében számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményben találta bűnösnek a nőt, akit ezért két év börtönre ítélt, amit három évre felfüggesztett – nyilatkozta a Borsnak Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője. Az érintettek teljes mértékben kártalanítva lettek. Az asszony csaknem hatmillió forintot tudott visszafizetni, a maradék 18 milliót a bank térítette meg – tette hozzá a szóvivő. Tímea volt munkahelye pedig polgári peres úton hajthatja be a tartozást.

Címkék: unicredit, sikkaszt, bank, kék hírek