A köznevelési törvény előírásai alapján az érettségi bizonyítvány kiadásának a feltétele 50 óra közösségi szolgálat eltöltése. S a számok is azt mutatják, hogy a somogyi diákok körében rendkívül népszerű a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat: 2014-ben 595 középiskolás vett részt a különböző felkészítéseken és gyakorlatokon.

A barcsi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon kezdte meg a „köz” szolgálatát a legtöbb, 237 diák, de Kaposváron is 183, Marcaliban 105, Siófokon pedig hetven diák töltötte közösségi szolgálatát.

A tűzoltó-parancsnokságokon töltött idő alatt gyakran szerepeltek statisztaként, szervezőként vagy éppen sérültként a diákok a tűzoltók gyakorlatain, így testközelből találkozhattak a beavatkozók feladataival, megismerhették a helytelen és a helyes magatartási formákat - egyebek mellett közreműködésükkel hívta fel a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a lakosság figyelmét a lakástüzek megelőzésére.

Barcson a tűzoltókkal közösen felújították a szertár kapuit, míg Marcaliban bekapcsolódtak a tűzmegelőzési tevékenységbe.


Fotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKIFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKI
Fotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: katasztrófavéd, szolgálat, diák, önkéntes, középiskola, közösség, Somogy, tűzoltó, kék hírek