A Fonyódi Rendőrkapitányság Lengyeltóti Rendőrőrsén november 26-án tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki néhány nappal korábban Lengyeltótiban leszólította a kerékpárral közlekedő sértettet és cigarettát kért tőle.

Miközben ennek eleget tett, az ismeretlen férfi elterelte a gyanútlan bringás figyelmét, akinek kabátjából pénztárcát, készpénzt, iratokat és bankkártyát tulajdonított el.

A nyomozás során a lengyeltóti rendőrök elemezték a település térfigyelő kamerarendszerének felvételeit is, és a látókörükbe került egy helyi lakos, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A 49 éves Sz. Dezsőt a rendőrök elfogták és előállították majd - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

A kép alatt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós tanácsait olvashatják el a zseblopások megelőzésére.

A zseblopások leggyakrabban zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, a figyelmetlenségünket kihasználva pénztárcánk és egyéb értékeink eltulajdonításával történnek.

Fokozottan figyeljen értékeire, főként az üzletekben, üzletközpontokban történő vásárlások és a tömegközlekedési eszközökön való közlekedések során!

Ajánlott a válltáskát magunk előtt tartani, behúzott zsebekkel és zsebekkel befelé fordítva!

Ne tegye ugyanarra a helyre pénztárcáját, hitelkártyáját, okmányait, mobiltelefonját.

Ne tartsa bankkártyája PIN kódját a kártya közelében!

Bevásárlóközpontban történő vásárláskor ne hagyja táskáját a bevásárlókocsiban, hiszen könnyen szemet szúrhat az elkövetőknek, fogja kezében, vagy viselje vállán!

ATM automatánál történő pénzfelvételkor PIN kódját csak abban az esetben üsse be, ha nem áll Ön mögött senki. Ha felvette a pénzt, azonnal helyezze el pénztárcájában, majd a tárcát táskájában!

Lakáskulcsait is mélyen helyezze el táskájában, amennyiben eltulajdonítják, azonnal cseréltesse le lakása zárait, ha bankkártyáját vitték el, mihamarabb tiltassa le!

Címkék: zsebtolvaj, térfigyelő, kamera, kék hírek