A Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfival szemben. A vádlott ugyanis szeptember első napján bejelentést tett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint nagy bajban van. Azt mondta: nem tudja, hogyan került Marcaliba, mert ismeretlen személyek füves cigarettával elkábították. Ezt követően ki is rabolták, majd egy fehér Zsiguliból kirakták Marcali előtt.

A helyszínre érkező rendőrök a feljelentés megtétele végett a vádlottat a rendőrségre vitték.

Azonban még mielőtt a zsaruk a papírmunkának láttak volna, kiderült, hogy amit a férfi elmondott, az egész egyszerűen nem igaz. Sőt, vele szemben a nap folyamán Somogyvámoson rendőri intézkedésre került sor, melynek során a Marcali Kórházba szállították.

A feljelentés felvételekor az eljáró rendőr-sértett kétségbe vonta a vádlott által elmondottakat, és közölte vele, hogy valótlan bejelentés szabálysértése miatt 30 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtják.

Ekkor az ittas vádlott indulatba jött, a székéből felugrott és a rendőrre támadt - több alkalommal felé ütött -, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Címkék: hazudik, ver, támad, ittas, rendőr, kék hírek