Kaposváron a Németh István fasor és a Dr. Kovács-Sebestyén Gyula utca kereszteződésében vasárnap néhány perccel dél előtt az alábbi közúti közlekedési baleset történt.

Egy, a járművet vezető asszony az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva balra kanyarodott és összeütközött egy másik gépkocsival.

A baleset során a kanyarodó személygépkocsi jobb hátsó ülésén, a gyermekülésben utazó gyermek megsérült. 

A védett útvonalon közlekedő R. József 54 éves kaposvári lakos ellen a Kaposvári Rendőrkapitányság - szabadlábon hagyása és vezetői engedélye bevonása mellett - járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntető-, az asszony ellen pedig az elsőbbségadási szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárást indított.  


Az ittas járművezetőknek, még ha haladásuk során a közlekedési szabályokat be is tartják, számolniuk kell azzal, hogy önhibájukon kívül szenvedhetnek balesetet, amely - ittasságtól függően - büntetőeljárást és a vezetői engedély bevonását vonhatja maga után.

Fontos tudni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet!

Címkék: ittas, sofőr, karambol, Kaposvár, kék hírek