Nekem 136,136 forint maradt hátralék és 5 ezer forint - ennyivel tartozik még Dudás Mihályné az adóhatóság felé a már befizetett 255 ezer forinton túl. 2012-ben vállalkozóként munkát kapott egy ápolónőket külföldön foglalkoztató cégnél. A nőnek számlát kellett adnia kétezer euróról, abban állapodtak meg, hogy ennek ellenében kapja meg bérét. Dudás Mihályné azonban egy fillért sem kapott. Az adóbevallásában viszont feltüntette az összeget bevételként.

- Az én adóhatóságom azt mondta, hogy nekem muszáj beadni, ha felvettem a pénzt, ha nem vettem fel a pénzt, akkor is nekem egy adóbevallást beadni, én ennek eleget tettem, annak ellenére, hogy a jegyzőkönyvben is benne van - meg jött azóta a volt cégemtől is a levél - hogy le van sztornózva a számla - árulta el Dudás Mihályné.

A tetemes adót nem tudta befizetni kevés nyugdíjából, ezért a hatóság büntetéssel és pótlékkal is tetézte a hátralékot.
A tetemes adót nem tudta befizetni kevés nyugdíjából, ezért a hatóság büntetéssel és pótlékkal is tetézte a hátralékot.

A sztrornózásról egy értesítést is kapott a könyvelő cégtől, amelyen mások neve is szerepel, akik hasonlóképpen jártak. A nevükre számlát állítottak ki, de pénzt nem kaptak. Dudásné bejelentést tett az ügyben, így az adóhatóság átvizsgálta a céget, melynek eredményeként a kft hivatalosan is elismerte, hogy nem fizetett a nőnek.

Dudásné azt mondja, mindezek ellenére több százezer forintot követel tőle az adóhatóság, aminek nagy részét letiltották nyugdíjából. Kerestük az adóhatóságot, de adótitokra hivatkozva nem akartak nyilatkozni az ügyről.

Címkék: nav, tartozás, adó, kék hírek