Hétfőn délután borult fel a kamion a 6-os főúton, a barcsi körforgalomban. A járművön szállított több, mint 130 sertés mentése és a jármű kerekeire állítása mintegy hat órát vett igénybe.

A baleset következtében az állatok nem szabadultak ki. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd állatorvost kértek a helyszínre. A szállítmányozó cég másik kamionja három órával később érkezett meg, addig a tűzoltók kiszabadították a járműben rekedt állatokat, majd egy körbekerített területre terelték őket önkéntes segítők közreműködésével.


Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Néhány órán belül az állatokat továbbszállították, 22 állat a baleset következtében elpusztult. A jármű sofőrje nem sérült meg a balesetben, s miután két daru és a tűzoltók segítségével a teherautót a kerekeire állították, folytatta útját.

Németh Istvántól is kaptunk egy videót, aki a helyszínen örökítette meg az esetet:

Címkék: 130, desznyó, főút, disznó, somogy, kék hírek