A Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy középkorú barcsi nővel szemben.

A vádlott évek óta ismerte az időskorú sértett férfit, köztük jó kapcsolat alakult ki. A sértett több alkalommal is adott kölcsön készpénzt a vádlottnak.

A nő március 18-án a délutáni órákban felment a sértett lakására azért, hogy tőle ismételten pénzt kérjen, aki azonban azt a korábban felhalmozódott adósságok miatt ezt megtagadta.

Emiatt összevesztek, majd dulakodni kezdtek: a nő nagy erővel ököllel többször is megütötte, illetve megrúgta a sértettet, aki az ütések következtében földre esett. A vádlott azonban ott is tovább rugdosta, a mellkasára taposott, majd magára hagyta a földön fekvő sértettet és hazament.

A magatehetetlenül fekvő sértettet másnap fedezték fel, kórházba szállították, azonban a bántalmazás során elszenvedett súlyos koponya és mellkasi sérülések következtében május közepén meghalt, anélkül, hogy magához tért volna.

Az előzetes letartóztatásban levő vádlottal  szemben a főügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: kóma, meghal, adós, hitel, ver, kék hírek