- Én itt kinéztem és a kezében volt a pénz, hogy ő kifizeti az albérletet - ezzel a trükkel próbált meg bejutni a csaló péntek reggel Papp Jánosné otthonába.

A csaló azonban csak az előtérig jutott, az asszony ugyanis gyanút fogott, amikor látta, hogy a kiékelt bejárati ajtót becsukta az idegen, majd egy furcsa történettel próbált beljebb menni.

- Mondom uram, nekünk semmi albérletet nem kell kifizetni, de az ő felesége azt mondta, hogy itt kell kifizetni az albérletet. Mondom uram, itt semmi albérletet nem kell fizetni, legyen szíves menjen el, és akkor még egyszer próbálkozott, hogy de neki itt kell és végül elment, de nagyon gyorsan - mesélte stábunknak Papp Jánosné.

A Papp családban egyébként idén márciusban már történt hasonló eset, akkor egy másik trükkös besurranó 280 ezer forintot vitt el tőlük. De nem csak ennél a háznál. A szomszédoknál például ajándék csomagos trükkel próbálkoztak.

- Hogy honnan jöttek vagy kik ők, arra nem tért ki és mondtam, hogy köszönöm szépen, próbálkozzanak talán másutt, én nem tartok igényt erre az ajándékra, ja és még annyit hozzátett, hogy elég nagy terjedelmű és be kellene vinni a lakásba - mesélte a szomszéd házban lakó Buzinkay Gyuláné.

Az asszony akkor elhajtotta őket. A rendőrség szerint így is kell viselkedni hasonló esetben.

- Azt tanácsoljuk az idős korúaknak, hogy senkit ne engedjenek be a lakásba. kapukat, ajtókat zárják be, az ajtóra szereljenek fel biztonsági láncot, ha gyanú merül fel arra, hogy hatósági személynek adja ki magát valaki és ez feltehetően nem igaz, akkor esetleg kérje azt, hogy jöjjön vissza egy másik időpontban - tette hozzá Jávorszkiné Molnár Magdolna, az SMRFK bűnmegelőzési osztályvezetője.

Az elmúlt időszakban egyébként már érkezett bejelentés hasonló trükkös besurranásról a rendőrségre, a csaló azonban csak úgy, mint a péntek reggel, akkor sem járt sikerrel.

Címkék: átverés, trükk, csaló, pénz, kaposvár, kék hírek