Szombat hajnalban egy lakatlan családi ház gyulladt ki Marcaliban. A megyei műveletirányítási központ a helyszínre riasztotta a marcali és a keszthelyi tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. A tűzoltók három vízsugárral elfojtották a lángokat, amelyek három helyiségben pusztítottak. A 75 négyzetméteres épületet ezt követően hőkamerával is átvizsgálták izzó gócok után kutatva, elkerülve a visszagyulladást. A tűz eloltását követően átszellőztették az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Lábodon a helyi és a kaposvári önkéntes tűzoltók segítettek a mentőszolgálat munkatársainak egy túlsúlyos beteg felemelésében és kórházba szállításában.

Büssün egy diófa nyolc méteres ága letört és veszélyt jelentett egy lakóházra. A kaposvári tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat.

Balatonvilágoson pedig egy négy méter mély kútba zuhant egy kutya, a siófoki tűzoltók siettek a kimentésére. Létrán, kötélbiztosítás mellett leereszkedtek a kútba és élve felhozták az ebet. Majd a további balesetek elkerülése érdekében a kút beton fedlapját visszahelyezték.


Fotó: Marcali HTP Fotó: Marcali HTP Fotó: Marcali HTP Fotó: Marcali HTP
Fotó: Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: katasztrófavédelem, tűz, kaposvár, kék hírek