A Kapospont úgy tudja: hétfőn este gyerekek kergették és téglával dobálták, a biztonsági őr elmondása szerint ezután támadott rá a malac.

Alig nőtt ki a csíkos korból ez a vaddisznó, de tegnap már a Nébih boncasztalán feküdt.

- Nekem akart rohanni... - Ezt állítja az a biztonsági őr, aki végül leütötte a disznót. Azt mondja őt és kutyáját is megtámadta az állat.

- Miután kétszer is megtámadott másodszorra a nálam lévő lapáttal - ami azért volt nálam mert pont egy vízelvezető árkot javítottunk - megütöttem. Tényleg szerencsétlenül találtam el mert pont fejbe vertem és mindjárt fel is bukott - árulta el a Molnár József.

A vadásztársaság szakembere szerint a biztonsági őr túlreagálta a helyzetet. Szerinte csak megijedt a vaddisznó a neki idegen környezetben, azért futott be az akadémia területére.

- Az egy természetes reakció az állattól ha beszorítják a sarokba akkor szembe fordul az emberrel. Hizsen az életösztön az védekezésre kényszeríti. Az is előfordulhat, hogy nekifordul az embernek, de egy felnőtt férfi ettől ne legyen annyira megijedni - mondta a Országos Magyar Vadászkamara megyei titkára, Kemenszky Péter.

Az állategészségügyi állomáson már tegnap felboncolták a tetemet. Azt vizsgálták, veszett volt-e. Az eredményt ma közölték, mely szerint a vaddisznó egészséges volt.

 

Címkék: lapát, lecsap, vaddisznó, kék hírek