Egy Törökországból érkező kamiont ellenőrizték ma a vámosok. Egy kaposvári üzembe szállított vas és fém alapanyagokat. A szállítmány között azonban két szír állampolgárságú férfi is megbújt.

Rossz állapotban voltak, egyikük folyamatosan remegett és a több nyelven feltett kérdésekre sem tudott reagálni. Feltehetőleg a két menekült kivágta a ponyvát és úgy kerültek a kamionba. A vám és pénzügyőrség munkatársai a két szír állampolgárt és a török sofőrt elfogták - tudtuk meg a Somogy Megyei Vám-és Pénzügyőrség igazgató-helyettese, Türgyei Róbert.


A megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotóiA megyei vám és pénzügyőrség fotói
A megyei vám és pénzügyőrség fotói
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Valószínűleg több napja utaztak így több országon keresztül. Úgy tudjuk, a két menekültet a mentők a kaposvári kórházba szállították. Miután jobban lesznek, a rendőrség kihallgatja őket és felveszik a kapcsolatot a bevándorlási hivatallal. Ezek után akár ki is toloncolhatják őket.

A vámosok a szírek ellen tiltott határátlépés miatt, a sofőr ellen pedig embercsempészet megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést a rendőrségen.

Címkék: menekült, kamion, pénzügyőr, kék hírek