Sajtótájékoztatót tartott kedd délután a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol bejelentették, hogy elkapták a hétvégi siófoki gyilkosság gyanusítottját, a 36 éves N. Tamást.

A gyilkosságot azonban nem egyedül követte el a férfi. A 29 éves L. Norberttel tervelte ki, hogy betörnek az áldozat házába, ehhez bevontak egy harmadik férfit is, a 28 éves kaposvári K. Ferencet is. Az alap ötletük az volt, hogy betörnek a férfi házába, de mivel rájöttek, hogy ez kivitelezhetetlen, kilátásba helyezték, hogy rátámadnak a vállalkozóra.

A három férfi így augusztus 15-én este autóba ült, L. Norbert pedig a Mogyoró utcai ház közelébe vitte a másik két férfit, akik kiszálltak az autóból, de kis időn belül vissza is tértek, majd elhajtottak onnan.

Egyikük lakásához érve szétosztották a pénz, majd pedig elégették a ruháikat.

A rendőrök L. Norbertet és K. Ferencet emberölés miatt hallgatták ki és őket is őríztbe vették. A bűncselekményhez használt autót és a bűnjeleket lefoglalták további szakértői vizsgálatra

Mint ahogy arról szombaton beszámoltunk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága gyilkosság miatt indított eljárást egy akkor még ismeretlen tettes ellen. Akkor siófoki otthonánál találtak meg holtan az egyik helyi vállalkozót, aki sajtó információk szerint épp a boltjaiból tért haza az aznapi bevétellel. A nyomozók természetesen azonnal megkezdték a helyszíni szemlét, adatgyűjtést, tanúkutatást, így ennek is köszönhetően hamar rendőrkézre került az elkövető.

Címkék: gyanusítottak, siófoki, gyilkosság, kék hírek