Ami egy átlag embernek pár perc, az Krisztinának legalább tripla annyi idő. A 41 éves mozgáskorlátozott nő, ráadásul kezeivel sem tud rendesen fogni, ami még jobban megnehezíti a napjait. Krisztina 2011 januárja óta lakik egy 47 négyzetéteres lakásban, Marcaliban. 

Már régen ki kellett volna költöznie, mivel a lakbérszerződése lejárt, itt pedig nem maradhat, mert az önkormányzat szerint túl sok a havi bevétele.

- Rokkantsági ellátásom meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíj 200 %-át, ez nem volt igaz, illetőleg a másik amit felhoztak indoklásként, az az volt, hogy az elhelyezett fix rámpa szabálytalan - mondta Takács Krisztina.

null

A nő, mivel mozgássérült, nem tudott máshogy közlekedni csak egy a rámpán. Erre azonban nem volt engedélye, egy lakó fel is jelentette ezért. Krisztinának az önkormányzat felajánlott egy másik lakást is, de ezt a nő nem fogadta el, mert állítása szerint annak magasabb lett volna rezsije, így most félő, hogy az utcán fog kikötni.

Az önkormányzat szerint biztosan találnak majd valamilyen megoldást. Ők ugyanis többször segítettek neki és támogatták őt, annak ellenére, hogy állításuk szerint a nő soha nem tartotta be azt, amit megbeszéltek.

- Egy határozott idejű lakáskiutalása volt Takács Krisztinának, ami már két éve lejárt, azóta folyamatosan az erre illetékes egészségügyi szociális bizottság minden alkalommal megújította mindaddig, amíg a lakásgazdálkodást végző gamesz fel nem szólította a lakás elhagyására, majd a bíróság jogerősen úgy döntött, hogy el kell hagynia - mondta Marcali polgármestere, Sütő László.

A polgármester úgy döntött, október 15-ig nem hajtják végre a határozatot, így Krisztina maradhat a lakásban. Ha addig sem sikerül új lakást találnia, és az önkormányzati segítséget sem fogadja el, utána valóban utcára kerülhet.

Címkék: korlátozott, rokkant, mozgás, kék hírek