Mint arról korábban már beszámoltunk: a 48 éves műkincskereskedő kaposvári galériájában, valamint internetes portálokon hamis eredetiséget igazoló szakvéleményekkel nagy értékű festményeket és szobrokat árult még tavaly november 25. előtt. A férfi több hamis képet is eladott, vagy éppen csak segédkezett a tranzakcióban.


Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!
Ezekkel a művekkel jobb, ha vigyáz. Mind hamis!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kereskledőnél tartott házkutatáson összesen 18 alkotásra bukkantak a nyomozók, köztük 9 darab Rippl-Rónai, 2 darab Mednyánszky, 1 darab Aba-Novák, 1 darab Munkácsy, 1 darab Benczúr, 1 darab Gulácsy festményre, valamint 3 darab Kovács Margit szoborra. A művek az eljárás során kirendelt szakértő véleménye szerint egytől egyig hamisak voltak.

D. Ferencet a rendőrök végül elfogták, majd elrendelték előzetes letartóztatását.

A csalás miatt indított eljárást a rendőrség most befejezte, a nyomozati iratokat pedig vádemelési javaslattal elküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Címkék: ferenc, műkincs, hamis, kék hírek