Nézzük csak sorban a tegnapi nap történéseit:

12.15.:

A balatonkenesei vízirendőrök arra lettek figyelmesek, hogy a Balatonaliga előtti vízterületen egy „furcsa alakú vitorlázattal” próbált egy vízijármű haladni.

Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, ahol egy szörföt találtak, melynek árboca kettétört, vitorlázata pedig elszakadt.

A 39 éves budapesti szörföst, valamint vízi sporteszközét a szolgálati kisgéphajóba emelték, majd a férfit a Balatonvilágos előtti partszakaszon a sekély vízen biztonságba  helyezték.

12.24.:

Ugyancsak Balatonaligánál valaki karjelzéssel segítséget kért egy vitorlás csónakból.

A helyszínre érve kiderült, hogy az egyik vitorla tartórúdja kiszakadt az árbocból, a csónak irányíthatatlanná vált, a szél pedig „rángatta” a vitorlát.

Az egyenruhások a vízijármű 62 éves és 63 éves utasát a szolgálati kisgéphajóba átvették, a csónakot pedig a hajó mellé kötötték, és azt a két ürömi férfival együtt a balatonaligai kikötőben biztonságba helyezték.

17.40.:

A siófoki vízirendőrök a helyi nagystrand előtti vízterületre indultak, mivel észlelték, hogy a parttól mintegy 2500 méterre egy vízibicikli egy emberrel a fedélzetén sodródott.

A 39 éves budaörsi férfi az erős déli szélben nem tudott önerőből a partra jutni.

Az egyenruhások a fürdőeszközt az utasával együtt vontára vették, és épségben a part közelébe vontatták.

20.30.:

A zsauk a Balatonfüred előtti vízterületen, a parttól mintegy 600 méterre egy motoros kishajó vezetőjét ellenőrizték.

Kiderült, hogy a 41 éves budapesti férfi nem rendelkezett a hajó vezetéséhez szükséges képesítéssel.

A férfival szemben az egyenruhások a víziközlekedési szabályok megsértése miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Hasonló eset videóval: itt.

címlapfotónk H. Szabó Sándor felvétele

Címkék: víitorlás, bicikli, ment, vízi, kék hírek