A rendőrség arra figyelmezteti az M5-ös autópályán közlekedőket, hogy a 48-as kilométerszelvénynél történt hajnali baleset környékén legyenek fokozottan óvatosak, járművük ablakait tartsák zárva, mert méhek szabadultak el.

Hétfő hajnalban ugyanis eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 48-as kilométerszelvénynél, a balesetben egy ember életét vesztette.  

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a kisbusz utánfutón méheket szállított, ezek az ütközés után elszabadultak.

A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés, valamint a kiszabadult méhek befogásának idejére az autópálya Budapest felé vezető oldalát az 54-es kilométerszelvénytől a 43-as kilométerszelvényig lezárta és a forgalmat az 5-ös számú főútra terelte.


A Pest megyei Törökbálinton, az M7-es autópálya aluljárójában pedig egy kisebb teherautó akadt el. A hirtelen lezúduló csapadék nyomán ugyanis harminc-negyven centiméter magasságú víz gyűlt össze - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

forrás: MTI; fotó: Donka Ferenc (MTI)

Címkék: méh, autópálya, sztráda, baleset, kék hírek