A hétvégén rendezték a Toud de Pelso kerékpáros túrát, amelyen két balesetről is érkeztek hírek. Az elsőnél Balatonfenyves irányából haladt a 7-es főúton Balatonkeresztúr irányába egy kerékpáros csoport, amikor egy parkoló autó miatt egy külföldi induló nekihajtott az előtte haladó másik biciklisnek, összeért a kerekük, kibillent az egyensúlyából és az úttest bal oldalán parkoló autó elejének ütközött. Ezután ráadásul még az árokba is beesett a kerékpárjával együtt.

A férfi 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A kerékpárost a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A baleset körülményeit a Fonyódi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A másik baleset Balatonkeresztúr után történt, amikor az erős északi szél kibillentett egyensúlyából egy biciklist, aki elesett, majd pedig a mögötte haladó másik kerékpáros nem tudott megállni és ráhajtott az úttesten fekvő férfira és ő is elesett.

A baleset során mindkét versenyző 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, őket a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták. Az eset körülményeit a Marcali Rendőrkapitányság vizsgálja.

Címkék: tour, pelso, baleset, kék hírek