Keszi László főtörzsőrmester 2010. október 14-én autóval a somogyi megyeszékhely egyik kispostájának parkolójába vitte Király Zoltánt, aki fegyverrel, vagy fegyverutánzattal fenyegetőzve elvette az ott várakozó értékszállító kulcsát a jármű sofőrjétől, majd a kocsival egy városszéli mezőgazdasági területre hajtott.

Az elhagyatott területen Keszi László jelenlétében Király Zoltán megpróbálta felnyitni az autóban lévő egyik pénzkazettát, de a feszegetés hatására a festékpatron beszennyezte a pénzt. A két férfi a másik kazetta kinyitásával már nem próbálkozott, hanem távozott, hátrahagyva a mintegy 48,5 millió forintos zsákmányt.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék döntését és Keszi Lászlót bűnsegédként elkövetett rablás kísérlete, Király Zoltánt rablás kísérlete miatt marasztalta el.

A bíróság a rendőr főtörzsőrmestert közokirat-hamisításban is bűnösnek találta, mert 2011-ben járőrtárásával nem intézkedett egy kaposvári presszó ittas vendégével szemben, s az esetről valótlan tatalmú jegyzőkönyvet készített.

A másodfokú bíróság csütörtökön mérsékelte a rablásban érintett két férfi büntetések időtartamát, mert úgy találta, hogy azok nem álltak arányban a cselekmény súlyával. Figyelembe vette azt is, hogy a rablás kísérleti szakban maradt, az eset óta hosszú idő telt el, az elsőrendű vádlott pedig beismerő vallomást tett.

Címkék: postakocsi, pénzszállító, rendőr, kék hírek